Новини :: БОЯН ГЕТОВ - ВЕЦЕШАМПИОН ЗА 2009 НА ПИСТА!!!
Дата: 25.10.2009, 22:38

След последното за сезона състезаниe, проведено в Бургас 24-25.10.2009г., Боян Гетов е Вицешампион в Републиканския Шампионат на Затворен Маршрут  в клас Хобикар до 1600 куб.см.!

В съботния ден по време  на първата тренировка, отново се показа проблема с блокирането на скоростите, което ограничи Боян Гетов да трениране едва в 15 обиколки, от направените 20 за останалите учасници. При това положение въпреки неудачите и след отстраняването на Антон Тонев и Веско Недевски, на  Гетов беше присъдена първа позиция!, с време от 1.01.280.

След бърза намеса на механиците , проблема бе отстранен моментално, и привидно колата изглеждаше готова за втората тренировка.

След като премина формиращата обиколка за втората тренировка, още в първата обиколка със състезателно темпо, се получи по-сериозна повреда в скоростите - корона и пиньон се бяха изпотрошили.

Отново се наложи много бърза и прецизна работа за целия екип - сваляне на скоростна кутия, разглобяване, подмяна на диференциала и.... обратно всчико в колата. Изказваме сърдечни благодарности на екипа на Драгомир Друмчев, за оказаното съдействие.

С така записаното време от първата тренировка само, Гетов зае Четвърта стартова позиция за неделната надпревара.

 

В неделя след динамичен страт още в първата обиколка Боян Гетов се движеше трети в колоната, и след необходимото загряване на гумите, започна атака за по-предна позиция. Но всичко продължи до шестата обиколка , когато отново блокираха скоростите, и участието по-натакъв в надпреварата беше невъзможно!

Въпреки всичко, отново както и на Дракон 2,  Боян записа най-бърза обиколка от всички автомобили, състезаващи се в х2 - 00.59.952.

"ЕФКО РЕЙСИНГ"  зае трета позиция в отборното класиране за Бургаската надпревара!