Новини :: Второ място в класа и второ в генералното на Писта ДРАКОН 2
Дата: 04.10.2009, 18:31

Съботния ден започна с мокро и дъждовно време. И двете тренировки се проведоха при обилен дъжд.

С прецизно каране и в двете тренировки, Боян Гетов постигна второ време, което осигури стратирането от втора позиция на първата линия на решетката за неделния ден.

В неделния старт, тъй като хобикар до 1600 куб.см. страртират в първа серия, се наложи и цялостна промяна в концепцията на използваните гуми за страта. В същото време трасето бе сухо на 80% от дистанцията. След агресивен старт, в края на първата обиколка последва завъртане, при което Гетов пропадна от втора на шеста позиция. Единствено здравата психика на пилота и увереното пилотиране в оставащите 20 обиколки до края на състезанието, доведоха до възвръщането на втората позиция, както в клас Х2, така и в генералното класиране до 1600 куб.см.

Не без значение за добрите постижения и перфектната кондиция на автомобила, бе и помощта на сливенския колега ЕМИЛ ДИМИТРОВ, благодарение на когото получихме пeрфектните настройна в електрониката за това трасе, благодарение на която Боян Гетов постигна и най-бързата обиколка за състезанието в серията до 1600 куб.см.

Отборно, клубът ЕФКО РЕЙСИНГ зае трета позиция!!!