Новини :: Успешен финал в Планинско Българка 2009
Дата: 22.09.2009, 10:18

През съботния ден след като премина успешно през административен и технически преглед, започнаха тренировките на състезанието в три манша.

Отново не бяхме подминати от проблеми. След втория манш се получи дефект в електрониката на Пунтото, което доведе до невъзможност да се страртира в третия тренировъчен манш.

След намесата на Калин Гълъбов и няколко колеги от Сливен (на които изказваме искренните си благодарности за помощта), около 22.00 часа успяхме отново да запалим автомобила.

В неделния ден всичко привидно изглеждаше добре, но се оказа, че отново се появява проблем в скоростната кутия. Едва след състезанието, след като бяха прегледани записите от онборда, става ясно,че при многократните изключвания на втора скорост не може да сме  желали и по-добро класиране.

И така в крайна сметка Боян Гетов остана четвърти в х2 и заема 15 позиция от всичките 45 автомобила взели участие в надпреварата. С този си резултат Боян Гетов, подпомогнат от завърналият се Веселин Недевски, класираха отбора на ЕФКО РЕЙСИНГ на трето место за отборната класация.

При това положение Гетов е на трета позиция във временното годишно класиране в х2.