След като кара в Шумен като пилот на Боила АМС  Боян Гетов ще пропусне предпоследното състезание от шампионата по рали тази неделя в Твърдица. Причината е техническото състояние на електо инсталацията ПУНТОТО след участието на Боби миналата седмица на писта Дракон 2.  Днес след обед автомобилът се транспортира към Сливен, в ръцете на Емил Димитров, където ще направят пълна диагностика на електрическата система, а след резултатите от теста ще се реши дали няма да се наложи цялостна подмяна на инсталацията!

 


Край Калояново имахме какви ли не технически проблеми с колата- то не бяха бобини, то не бяха кабели, то не бяха не работещи свещи… Сменихме ги по два пъти и – нищо, не работят коректно. Очевидно всичко беше в повредената инсталация на автомобила.




• ПО-БАВЕН… На писта Дракон 2 Боби Гетов бе далеч от обичайната за пистовите състезания скорост. Проблемите с „електриката” са правили тежко състезанието за Боян Гетов.

снимка: александър спиров

Пилотът ще пропусне Твърдица, за да гони представяне в челото на своя клас Х2 от пистовото първенство след девет дни на трасето в Бургас. Гетов ще продължи участието си и в скоростния планински шампионат в края на месеца в Казанлък.