Новини :: УСПЕШЕН ФИНАЛ НА 'ДРАКОН - 2'
Дата: 03.10.2010, 20:35

ВТОРО МЯСТО в Х2 и ТРЕТО МЯСТО В ГЕНЕРАЛНОТО до 1600 куб.см.

В съботния ден започна първата тренировъчна сесия, в която Боян Гетов успя да завърти едва осем обиколки, когато бе споходен от проблем в спирачната система, и на завоя след дългата права се завъртя, но за щастие удържа автомобила и успя да достигне до боксовете без да има проблеми по окачването. Бързата намеса на механиците позволи да се отстрани проблема и автомобила беше  готов за следващата тренировка. Времето от първата сесия на Гетов е 59.53.

Втората сесия започна добре, но още във третата обиколка колата изгасна на трасето......изгоряла бобина не подава ток към свещите.... и Гетов бе принуден да изчака оставащите 20 минути от сесията в покой вътре в автомобила.

Отново работа на механиците, набавяне на бобина , кабели и свещи....и в 1.00 часа през нощта колата беше готова за старт. 

Старта на серията може да видите ТУК!

След като стартира от ПЕТА позиция на стартовата решетка, Боян Гетов изпревари още на старта няколко автомобила, и след оспорвана борба с Антон Тонев (хонда сивик), успя да завърши на втора позиция. 

Резултатите за Х2 са тук:

http://www.bfas-bg.org/uploaded_files/bfas_files_676.pdf

 

А тук може да видите онборд от първата тренировка в събота:

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1389534986322&ref=mf

 

В надпреварата взе участие и пилота от Ботевград - Цветан Миков със Сеат Ибиса - Х1, който може да се каже , че беше най-атрактивния състезател във серията на хобикар до 1600 куб.см.