Новини :: БОЯН ГЕТОВ С ПЪРВИЯ СИ ПОЛПОЗИШЪН СЛЕД ТРИГОДИШНА КАРИЕРА
Дата: 15.05.2010, 20:55

ПИЛОТЪТ от Ботевград Боян Гетов (на снимката) спечели днес първата си полпозишън в своята тригодишна кариера в автомобилния спорт. Гетов завърши първи и в двете сесии, което му осигури предимството на най-доброто място за утрешния старт в групата на „хобитата” и група Е до 1600 куб. см. „Доволен съм, защото през миналата година тук пак направи добра квалификация и стартира добре, но до… първия завой”, обясни бащата на пилота Георги Гетов.

 

Гетов направи време от 1:51.590 сек във втората сесия и успя да се наложи над мултишампиона в пистовите състезания Цветан Илиев (Хаволайн Рейсинг Тим, Хонда Сивик) с 0.620 сек.

Утре обаче за Гетов предстои най-трудното, като се има предвид огромния опит и хъса, с който обикновено се състезава Цецо. Борбата ще е за първия завой и за това дали Гетов ще удържи на моменталната атака на своя конкурент.

 

 

»БЪРЗ… Боян Гетов показа силна езда и в двете квалификации, но утре на старта срещу Цецо Илиев за младия пилот предстоят трудни 730 метра до първия завой.

снимка: rallyxpress

 

Трети в клас Х2 и непосредствено зад гърба на Гетов ще е миналогодишния шампион в групата до 1600 куб. см Антон Тонев (Сакси, Хонда Сивик, на снимката). До вчера вечерта екипът от механици на Омбре работиха по неговя автомобил, днес Тонев бе доста далеч от познатия си стил и форма на езда. С какво го обяснява самият пилот?

„Просто колегите силно са напреднали в материалната база – обяснява своята теза Антон Тонев.- Сравнението с Велико Търново няма да е точно, защото това беше дъждовно състезание и нещата са диаметрално различни. Ще правя промени по техниката и при мен, но няма да е в близко време.”


Тонев ще стартира от един ред заедно с Веселин Недевски (ААС, ВА3 21074).
Русенският пилот Ивайло Симеонов (Немесис Груп, Пежо 106 Рали) е първият от автомобилите в клас Х1 (5-а стартова позиция).

 

 

РЕЗУЛТАТИТЕ от втория кръг на пистовото първенство ще могат да бъдат следени на живо в интернет. Адресът е
www.iinbg.com/live.html.
Линкът ще бъде достъпен от момента, в който ще стартира първата квалификационна серия на пистата Хасково (около 13.30 утре) и на него ще могат да се "гледат" резултатите до последния момент на състезателните обиколки в неделя.